Fantomen

Har gjort färdigt mitt arbete om special koster. Hur nöjd som helst är jag, duktigt Jossän. Nu måste jag bara komma på något roligt att hålla föredrag i 5 minuter, tror det blir resan till Amsterdam med Mikaela. Får se, måste komma på en back-up.

Har nu sett slutet på Phantom of the Opera. Jag älskar musik, bara älskar den. Så nu ska jag nog fortsätta fundera på ämnen.

image161
FES DU?


Kommentarer
Postat av: Hillevi

Hej :)
Ang au pair-föreningar: ärligt talat tycker jag personligen att om du tänkt åka hit, eller inom EU över huvud taget, är det rätt onödigt med föreningar. Det beror förstås på hur du känner, men själv orkade jag inte med det extra krånglet, och vad jag förstått i alla fall har man inte lika stor valfrihet vad gäller familjer, utan föreningen placerar en mer. Säkert olika med olika föreningar, men det är vad jag fått för mig :P
Jag har ju ingen egen erfarenhet av att åka med förening, bara vad jag hört av andra, och mitt intryck är att det är mer strikt med saker som tider, löner, hur länge man stannar, etc. Som jag har det är det ju bara mellan mig och familjen, vilket jag tycker känns bra. Men det hänger förstås på att man hittar en schysst familj, hade de velat det hade det ju varit lättare för dem att utnyttja mig eftersom jag inte skulle veta vad som är ok eller inte. Men överlag är ju folk i allmänhet vettiga, och bara man kan tänka lite själv är det nog inga problem.

Vad jag gjorde var att jag skrev upp mig på ett par olika sidor för au pairer och familjer. Den där jag fick napp, och som jag rekommenderar då man fyllde i mycket information och vad man ville ha, alltså var det större chans för ett bra match, var greataupair.com (eller .net, minns inte, googla). Det tog ungefär en vecka, då hade jag haft mailkontakt med flera familjer, och fått två definitiva erbjudanden från bra familjer, och den jag valde trivs jag fantastiskt bra med, som du kanske förstått om du läser bloggen :)
Det är gratis att registera sig på såna sidor, men för att se andras kontaktuppgifter måste man vara betalande medlem, annars kan man bara skicka färdigskrivna intresseanmälningar till varandra. Detta var dock inget problem, för det verkade som om de flesta familjer var medlemmar, vilket känns logiskt, det är ju i deras intresse att kunna kontakta au pairerna.

Nåväl, med detta sagt, är det såklart en lite större chanstagning att åka privat. Om du inte trivs har du ingen förening som kan fixa det åt dig, och du har heller inte någon kontaktperson. Men själv kände jag att England inte var så långt bort att det var något problem, hade jag hatat familjen är ju Sverige bara ett par timmar bort. Dessutom hade jag mailat och pratat i telefon rätt mycket med familjen, och kände mig trygg i att de inte var några galningar. Och vad gäller kontaktnätet så är det löjligt lätt att vara svensk i London (och i de flesta andra storstäder också tror jag). Svenska kyrkan ordnar massa träffar och liknande, och man snubblar över svenskar lite överallt i alla fall.

Nu vet jag ju inte om du tänkt dig London eller något annat, vill du till Usa tror jag att man måste åka med en förening (och det är sjukt mycket papper och grejer att fixa, jag blev avskräckt från sånt där när en kompis gjorde det :P), och om du ska till nåt land där de inte pratar engelska, typ Frankrike, kanske det också kan vara skönt att inte var helt ensam. Men som sagt, ska du hit (vilket jag såklart rekommenderar, London är underbart!), är i alla fall mitt tips att du kan fixa det själv. Men känn efter vad du själv vill såklart, som sagt fördelar och nackdelar med båda alternativen, och viktigast är att man känner sig nöjd!

Om du väljer att åka privat dock; jag blev lite förvånad först hur snabba ryck det var. De flesta vill ha dig så fort som möjligt, senast om en månad, typ. Själv satt jag på ett plan en dryg månad efter att jag registrerat mig på sidorna. Så om du har tänkt åka till hösten tex kan du såklart börja kolla runt, men du kan ta det rätt chill tills badsäsongen är över :)

Hoppas det var till någon hjälp, om du undrar om något som helst är det bara att fråga. Och eftersom jag spekulerat så mycket nu om vart du ska, vart är det du ska?
Lycka till, kram!

2008-04-17 @ 16:23:51
URL: http://entuff.blogg.se
Postat av: Hillevi

Oj, jag insåg inte att jag skrivit en hel novell... :S

2008-04-17 @ 16:24:36
URL: http://entuff.blogg.se
Postat av: Josse

HAHAHAH sköönaste :D

2008-05-09 @ 15:05:41
URL: http://tottehiin.blogg.se/
Postat av: jossän

eller hur? :D

2008-05-11 @ 15:10:05
URL: http://jogy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0