aa

Innan jag fattat att det var mitt godis i kuveret. Sen hoppade det ur lite godis, jag blev nöjd kan jag säga.



Gjatis dodis

Jippie, idag har jag fått godis! Av Cillen också, men det var inte av denna generösa människa jag menade. Jag blev jätte glad när jag kom hemoch såg att jag fått ett kuvär med saker i, skade och ruskade det och klämde. Känndes lite som julafton. Sen kom jag på att det är mitt godis från gratisgodis.se. Det är konstigt va glad man kan bli av ett litet brev. Jag ska nog skicka lite brev till folk jag inte prata med ett tag, en sån där söt lite gest så dom vet att jag tänker på dom.

Igår när jag och Lollo satt up bussen upp till Stockholm så satt jag första timmen eller om det var två, så satt jag brevid en gubbe som stank svett. Det var hemskt, men i Linköping bytte jag plast, bästa jag gjorde den resan. Och det var en så söt tant som jag satt brevid sen. Varför kan inte alla små gummor vara så.
Och sen idag så hjälpte jag en gumma att gå av, jag känner att jag har gjort folk glada och gjort mina goda gärningar för idag iaf.

image168

Vi hade Nationella prov i engelska imorse, så jag köpte en lite tablettask till mig och Cilla eftersom vi skulle sitta ett tag och då kan det vara skönt att ha en liten sockerrush. Tycker det gick bra faktist.

Nu har min släkt varit här, eller det var bara min mammas mormor och hennes ena dotter Lotta, hon som ska gifta sig i sommar. Jag och Lollo fick prova klänningen vi ska ha. Den var verkligen super fin, finns bara ett ord för den "supercalifragilisticexpialidocious" som Marry Poppins skulle sagt.
Det är denna, fast brudtärnorna ska ha den i guld och jag i vinrött. Och nu har mitt huvud börja värka igen, suck. Ska kolla AA nu.

Grillning på g.

Sitter hos min bror, orkade inte gå ut igår. Mikaela var sjuk och jag kännde mig sjukt sliten. Så jag och Lollo åkte hem till Rikard istället. Snart så kommer pappa och hämta oss, ska åka till farmor och hälsa på. Sen svänga förbi Marianns föräldrar.

Och ikväll ska vi grilla, första gågen för igår. Det är sommrigt att grilla tycker jag, man kan sitta ute och äta och bara slappa på Vätternstranden.

nej till rattfylleri!

Jag har kommit på en sak som jag inte tänk på innan. Varje fredag så börjar på ungefär samma sätt, "så är det fredag igen" ovs. Det känns som jag borde börja med något nytt och inte en långförklaring att jag börjar bli en mönsterskrivare. Vet heller inte om det finns någon som heter så, men jag orkar inte ta reda på vad det heter igentligen. Så nu får helt enkelt nöja er med mig som jag är idag.

I torsdag så innan vi slutade så fick i en förhandsvisning på Don't drink and drives nya film "Leva livet" tror jag den hette. Jag kunde inte äta på resten av kvällen, såg bilder framför ögonen när jag väl ksulle ta en tugga. Tänkte på Joakim också, han föresten är helt återställd. Om du inte fattar så kan du kolla i arkivet 11 december.
Pratade med han i onsdags, känndes lite konstig att se filmen. Var när på att börja gråta. Det är så sjukt att så många dör på grund av rattfylleri. Jag vet iaf vart jag står i den frågan.

Till lite roligare saker, ska ju åka till min pappa idag. Vet inte om jag berättat det men ska träffa några som jag och Mikaela träffade på Hollands bussen. Kommer bli jätte roligt att träffa dom igen. Annars så har jag inga förväntningar på helgen, bara att den ska vara solig. För här lyser solen och jag har gått i kläning idag utan att fryst till en fiskpinne (utan jacka också så klart). Känner mig så glad när solen lyser, den smittar ner alla med en possetiv inställning och glatt humör.

Måste nog lägga upp en lite video för er snart på mitt gitarr spel, det har blev sååå mycket bättre nu sen när jag fick den i julas. Övning ger verkligen färdig het.
image167

Nu är det vår!

Det är hur skönt som helst väder idag, ska inte bli så långvarig i detta inlägg, ska ta med mig en bok och en filt, gå och sätta mig på ängen nedanför mig. Det är helt underbart, känns lite som vår-sommarväder. Den kommer, sakta men säkert.

Det är så skönt att ha Fredrik i skolan, mitt och Cills mobboffer. Han är så söt, han kan komma och krama en och få en att skratta när men helst bara har lust att kasta en tegelsten i huvet på alla människor. Han får en att känna sig på topp. Tänker på oss tre när jag såg den här. (Kan informera er om att Fredrik är lejonet, "the showoff".)
image166

Försenat.

Skrev detta igår, men blogg.se ville inte sluta bråka med mig, så därför kommer det försenat.

 

Det blev inget föredrag om mig idag, vi hann helt enkelt inte med. Men ska göra det på torsdag om jag förstod allting rätt. Men gillade allas föredrag, Fredriks om hans hund så kom det en gammal farbror och plockade tomburkar bland oss i papperkorgarna. Vi satt ute för det var så varmt, sen fick han inte komma in i skolan med hunden. Nusses, "stampa med Nusse"föredrag när hon lärde oss "häftiga" dans steg. När en man i 50 års ålderna, ställer sig brevid henne och börjar dansa likadant.

image165

Jag kännde mig inte på topp idag när jag kom hem, är så otroligt trött. Så jag gick och la mig vid 6 och kom inte upp förens halv 10 ungefär. Har sovmorgon, det är hur skönt som helst. Är färdigt med allt i skolan och allt känns riktigt bra just nu. Fick faktist ett sött oväntat sms, sånna som man inte väntar sig. Det är dom som jag gillar bäst, inget som är fram krystat. Usch, tänker på helt andra saker när jag skrev detta. Men det är en helt annan sak.

Annars så har jag haft ont i huvudet i två dagar, kan det bero på vädret? Ljus känslig eller något, det känns så onödigt att ta huvudvärkstabblett dessutom. Det får försöka gå bort av sig själv, har böjat tänka på mitt överdoserande av alvedon och ipren. Ont i huvet - värktabblett, ont i magen - värktabblett, lite svullen i halsen - värktabblett, inte orka städa rummet - värktabblett. Okey, det sista var väl att ta i, men det jag försöker säga är nog att det flesta skulle nog kunna skära ner på sitt tablettknaprande.


Ge mig...

Ahh, har gjort färdigt mitt PowerPoint om Holland nu. Den blev faktist mycket bra, har använt mig av bloggen för att komma ihåg vad vi gjorde. Känns ganska overkligen fortfarande att jag har varit där. Att vi faktist dansade i 8 timmar i streck. Känns bra att prata om något som man valt själv. Så här sitter nu jag och Sara, igen.
Haha, hon håller nog på att förvandla mig till en pluggis, vilket jag gladeligen blir. Måste verkligen plugga mega mycket nu, vill ha lika bra betyg, om inte bättre som jag hade förra året. Men det är inget som är omöjligt.

Har ju börjat gå till skolan nu, det känns också som något bra. Jag planerar mer min morgon då, elelr om det bara är för att jag sov ordentliget igår. Känns som om jag har blivit mer pepp på att gå i skolan iaf. Sen har jag kanske ett jobb också, vilket är helt toppen.

I helgen ska jag till pappa, ingen aning vad som kommer at hända. Men ska ut på ferdagen eller lördagen med Mikaela och träffa Mika, Johnny coh Tommy som vi träffade på bussen till TE. Kommer bli jätte roligt att träffa dom igen, hur roliga som helst. Skulle tydligen föra hos bror också. Men kommer nog träffa han mer om jag tror rätt.
Annars händer väl inte så mycket, ska väl kolla på AA nu.

image164

Jo, föresten. Det rä nästan sommar här nu, det var 25 grader i solen imorse. Tänkte ha på mig kjol, men avstod. Det var nog smart av mig, det är ganska kallt i skolan. Men annars hade det nog inte varit några problem. Sen gick jag, Fredrik och Cillen på en promenad efter att vi ätit lunch. Ingen hade några pengar till glass så vi gick istället. En mycket bra ide av oss.

Jossäns mat

Igår hade jag inte tid att blogga, jag pluggade lite och sen skulle jag gå till Malin och hjälpa henne att sätta i hennes löshår. Det började med att jag skulle gå till henne, men så av någon anledning börjar jag gå till hennes pojkvän. Men hinner inte så långt och stoppas på vägen av Fille, han ville att ajg skulle följa med han upp och kanske kolla på film eller städa lite. Jag tackade nej och gick vidare.
Och tänka sig, hon har hållt det fint sen hon och hennes mamma städade där, mycket bra gjort. Iofs har hon inte haft så lång tid på sig, men jag hoppas att det inte blir så vidrigt om det var innan. Jag kom väl dit vid sex tiden och vid nio var håret klart, skulle nog kunnat gå på en timme, men jag kännde inte för att sitta och hålla på med det så jag satt väl mest och klagade, bytte sittställning, åt lite godis, ändrade film, fixade med Malins ps2 osv. Sen när det var färdigt kom Biran och Flink över, satt där ett tag och jag kände mig lite trött och låg utsträckt över Malins säng, som för tillfället är en tältsäng.
Därefter så gick vi vidare till Flink, Malin blev arg och drog hem. Vi kollade på någon vampyr-anime(som alltid när det gäller film val av Flink, det eller zombies eller liknande), sen blev klockan mycket och Björn följde mig hem. Har jag börjat fatta tycke för honom, mycke trevligt. Somnade väl vid fem tiden.
Idag blev jag väkt av min mor då klockan var två. Så jag har varit helt ur gängerna, har kännt som om klockan var 2 hela dagen.

Visst är det förvirrande att det börjar bli ljust ute och soln inte går sen förens vid 7-8 tiden. Jag har tydligen ställt in mig själv på att klockan ska gå ner vid 4 och därför tror att när det är ljust så är klockan inte så mycket. Detta gör så att jag tappar bort min tiduppfattning totalt.

Sen kom min mormor och hennes man Roger hit och grattade min syster och var allmänt sociala. Hon måste tyckt mitt rum var städat eller så vågade hon väl inte kolla in, då hon inte komenterade detta. Jag hade faktist städat det, så det hade inte gjort något om hon gjort detta. Det är nämligen så att vi hade en ganska het diskussion förra gången hon var här om hur äkligt mitt rum var och om hushållssysslor.

Jossän tipsar!
image163

Lagade mat idag också, ett recept som jag lärde mig av Roxy som vi åt på hennes tjejmiddag. Super gott och jättelätt att laga, ris med tandorikyckling.
Det ända du behöver är:
ris                                               kycklingfileer
tandorikryddmix (på påse)    kokosmjölk.

Sen kockar du bara upp riset som det står på förpackningen, steker kycklingen och häller sedan i kryddmixen och steker lite, sen häller du i kokosmjölken och låter det puttra lite, sen är det färdigt. Enjoy!

...och det är så vi får målarfärg.

Sanna mina ord, det är fredag. (igen.) Känner att jag har tagit reda på dagen väldigt väl iaf, hann till skolan i tid. Även fast jag bar fick 4 timmars sömn. Jag gick hem till Malin igår och var med henne och Josse, kollade lite film och hade det allmänt trevligt. Gick hem vid fem tiden och somnade nästan på en gång, läste lite i Bärnstens kikaren. Den är mycket bra och trevlig bok.
Stannde kvar i skolan med Sara och Cillen (Fia var med ett tag hon också) för att jobba med våra föredrag vi ska hålla på tisdag. Slutar alltid 12.45 på fredagar, så vi satt där i mer än 2 timmar.
Juste, jag har gått till skolan nästan hela veckan, tror jag ska fortsätta med det, kommer nog komma mer i tid då.

Nu börjar klockan bli mycket och jag känner mig ganska trött, sov middag 2 timmar. Men blev inte piggare av det, blev nog mer trött av det faktist. Och vad ska jag hitta på ikväll, blir väl en skön hemma kväll med mig själv och rulltårtan som blev över igår.

Föresten, vart är min familj? Lollo gick för ett tag sen på fest med henne fjortiskompisar(skulle nog behöva stryka under detta hundra ggr, om du träffade henne skulle du förstå), men mamma och Urban. Jag har ingen aning, känns som om jag har blivit lämnad här som i Lilja 4-ever. Har du sett den? Om inte, ja, jag vet inte om jag ska rekomendera den. När jag såg den med Elina och Jossan Ahola så hade jag mardrömmar efter. Den är jätte hemsk, den handlar om en tjej som heter Lilja som bor i Ryssland eller Polen tror jag. Och sen blir hon lämnad av sin mamma så hon hamnar på gatan, men sen blir hon lurad till Svergie och blir tvingad till prostitution. Det som var läskigt var att detta händer, den skrämmer mig på ett sånt där detta-kanske-händer-just-nu-sätt och detta-kan-hända-dig-sätt.

På tal om ingenting, jag började tänka på extenciella frågor igår när jag läste min bok. Den handlar ju om hur dom slåss mot kyrkan och "Auktoriteten", typ samma sak som Gud. Den handlar om andra universum, detta kan lätt slå spinn på min hjärna och jag kan lätt börja filosifera om detta i ett bra tag. Sen började jag tänka på vad tror jag på, på riktigt. Är jag kristen, eller är jag kanske mer åt buddism, eller kanske ateist. Nej, jag kom inte fram till någonting och blev inte mer klokare av det heller, snarare mer förvirrad.

Nej, nu ska jag kolla på en film eller något och ge er ett fint litet citat som jag tyckte passa.
image162

"Så flög Jesus upp till himlen, och där träffade han Jesus och sitter nu på sin egen högra sida. Det är helt omöjligt att begripa och ingenting att bry sig om." Stina, 8 år

rocking and rolling. rollercake

Snart sommar lov, mitt sista. Jag har nu gått ett väldigt bra tag och tänkt på det och har nu kommit till ett beslut, jag ska ta kontakt med familjer och åka till London över sommaren (om nu detta går). Får se hur det blir det detta, men jag vet att jag har Mariann (pappas tjej) som stöttar mig till 100%. Skönt att ha någon utomstånde, eller nästan utomstånde som man kan snacka med sånna här grejer med, som ser saker som ett äventyr. Det här är en av de bra grejerna med henne, om jag hade ringt henne nu och bett henne om hjälp så hade nog hon inte tvekat en sekund och börjat ringa till folk på måfå i London. haha.

Sen är det bra att jag hittade till Hillevis blogg, har nog läst den i lite mer än 7 månader, eller så. Har läst den varje dag. Det är den roligaste bloggen jag läser måste jag säga. Både för att hon skriver väldigt bra och för att man läser om någon som lever lite ens egens dröm. Att kunna fråga om grejer där borta, super helt enkelt. Keep it up.

Nej, nu ska jag nog gå och säga hej till min morfar och hans fru, dom är här för att fira min lilla syster som blev 14 förra veckan. Hon är inte hemma än, hon är på ridning. Juste, det är något jag tänkt ta och kolla upp. Mitt förra stall jag red på är inte riktigt det jag söker, dom har inte dom kruser jag vill gå, så nu är jag på jakt efter det med. Men det kan ligga på is till efter sommaren.

Nej, rulltårta - here I come!

Fantomen

Har gjort färdigt mitt arbete om special koster. Hur nöjd som helst är jag, duktigt Jossän. Nu måste jag bara komma på något roligt att hålla föredrag i 5 minuter, tror det blir resan till Amsterdam med Mikaela. Får se, måste komma på en back-up.

Har nu sett slutet på Phantom of the Opera. Jag älskar musik, bara älskar den. Så nu ska jag nog fortsätta fundera på ämnen.

image161
FES DU?


mobilbilder.

Har för över bilder från min mobil nu. Från lite olika grejer, första är från när jag var hos Rikard en vecka, efter TE. Innan vi skulle ut på krogen.

Star on foto: Mikaela.
Nu kommer det några från när jag var ute och gick med Blondie på kvällen på Allhelgona.


Nu kommer dom bilderna jag tog när vi var i Göteborg.




Den här är från tidigare i eckan eller var det förra veckan? Kommer inte ihåg, man jag bjöd Cillen på en bananasplit som vi delade på. Hur gott som helst.


Sen har jag roligaste bilden från min prao, haha. Skrattar varje gång.
Let me present the Robot Sigrid!



suck, jag börjar bli lite väl.. ja. poetisk? filosofisk?

Ibland önskar man att man var lika rolig/duktigt/talangfull som andra, varför kan man inte nöja sig lite då och då bara för det man själv gör. Att bara njuta av tillvaron och se de posetiva i det negativa som händer i våra liv lite då och då. Va jag önskar att jag hade modet att våga stå upp och göra det jag verkligen vill. Hur ska folk kunna ta en person på allvar när det ända den gör är att vara rolig, det är skrattretande och på samma gång sorgsamt. Att inte våga gråta eller visa mer djup. Skulle du då inte må bättre av att få lyfta bort lite av allt gammal som ligger och bygger en hög på din rygg, börja skrapa på ytan.

Du är en förebild, du är en bra person. Du är en av dom som får min dag att fyllas med skratt och minnen. Du är modig, stark, talangfull, modig. Och viktigast av allt, du är min vän. Något som jag värdesätter mycket högt. VIlket jag försöker göra med alla mina vänner, goda som mindre goda. Jag vill att även fast vi kanske inte har setts på ett tag så tänker jag försöka bli bättre på att höra av mig. Vara en bättre medmänniska. Försöka lysa upp din dag när allt känns att gå åt pipan.
Visst är jag vara den där dumma och töntiga personen som alltid tror hon är rolig, som har svårt att erkänna att jag i
nte är emotionelltkapabel till att se någon annan gråta utan att brja skratta. Men allt jag vill är att du ska le lite. Det spelar ingen roll när du skrattar om du skrattar med eller åt mig. Bara jag gjort något som fått dig på andra tankar.
image148

Studenten

Ja, nu har min studentlåt kommit, äntligen. Ja, jag vet vad jag kommer lyssna på närBF06A tar studenten, Magnus Ugglas låt 24 timmar. Den är helt underbar, jag blir på super party humör. Visst, det är 1 år kvar, men visst är det kul att bara tänka på det. Nu när det är student tider. Jag är ganksa nöjd med att slippa med allt som har med studentskivor och klänningar hit och dit, framtids tänk. Ja, att ha ett helt år kvar iskolbänken, även fast det suger så är det skönt att börja följa strömmen ett tag.

telefonkö-DÖ!

Suck, fick hem det där abonnemanget iaf. Jävla skit, s nu sitter jag i telefonkö igen. Får se hur lång tid det här tar. Åhh, jag blir lite frustrerad. Nyu, blir jag arg, satt i 30 minuter och sen är det ingen som svara så jag får lägga på och ringa om på nytt! GAAH! Jag börjar bli irriterad ohc det kommer få gå ut över någon i den här telefon växeln. "Tack för att du väntar." Ja, men jag måste ju det, jävla skit bolag. Phonehouse borde skjutas.

Nu skickar dom iväg mig igen, om detta blir fel så börjar jag snart kasta grejer omkring mig.

Idag har iaf jag och Sara övat på våran låt, hoppas att det blir bra tillslut. Och så pratade vo om att vi två ska hjälpa studenterna att lära sig studentsången och vår nationalsång. Kul,vi två med micar och Gunn på pianot. Mer biobiljetter åt oss. :D

Kul, slutning vis så satt jag i mer än en timme i telefonkö. Inte roligt.

clean house, dirty business

Ja, så var helgen nästan slut. Har varit skönt att få vara själv, vakna av sig själv utan att bli störd av en låt som spelas högt och går på repeat hela morgonen/någon som stökar i köket. Kände mig ganska bra när jag gick upp hyfsat tidigt igår och idag.

Nej, tänkte börja plugga lite så här och ta vara på tiden. Så nu blev det inte det blogginlägg som jag tänkt mig. Men det får helt enkelt vänta.
Bara genier(jag) kan kontrollera kaos(mitt rum).

3.50

Varför är min/hans telefon cp? Vad tror den jag ska göra, våldta den, skicka virus! haha.

Och varför är folk uppe, 3 st har läst min blogg. Vad gör folk uppe nu?

zoom-zom-zoom

Tänk att denna vecka oxkså runnit förbi. Idag är det redan fredag och för en vecka sen var jag, Cilla, Cicci och Sara i Göteborg. Jag har beslutat mig för att inte skriva något om resan än, men om ni vill ha en resume' så hittar ni den hos Cicci.

Idag kom våran Historia lärare tillbaks från Polen, och inte en dag försent. Ingen (max en person, parre) förstod det våran vikarie pratade om. Så det han hade babblat om i 2 veckor, gick han igenom på ungefär 2 timmar eller något sånt. Så nu förstår mer än hälften iaf. (Don't worry Cill, i'll help you.)

Senare ikväll ska jag och Sara och till Globen (läs Anexet) och se/lyssna på Kelly Clarkson. Mycket roligt måste jag säga. Något annat som är skönt är jag kommer vara själv hemma hela helgen. Ska bli så skönt att slippa en jobbig syster och föräldrar som tjatar, göra allt när man vill, hur man vill. Ska bli skönt när skolan slutar om ett år(!) och komma bort från detta. Åka till England, London och få se annat än Väsby, träna engelska till max och träffa annorlunda människa som man annars aldrig skulle ha träffat. Jag längtar helt enkelt.

blåst

Jag kom på en grej jag inte orkade skriva igår. Ni vet sånna där försäljar som säljer mobilabonnemang, som är jätte jobbiga och sak alltid slänga sig på en när man är som mest stressad. Det hände mig igår, jag blev på lurad ett abonnemang av världens hunk. Lite lik Järvheden fast han va brunett, super snygg var han iaf. Så efter när jag kom hem så fick jag lite panik. Hur skulle jag betala detta? Så jag fick sätta mig på telefonen och vänta i 40 minuter, sen var det avbokat. Men det var han värd. haha.


En bild från helgen i Göteborg, det spårade lite med dansen. Så vi hamnade tillslut i fönstret.

Vattenmelon

Har nu varit hemma ett tag hem har inte orkat eller tagit mig tid att skriva om Göteborg resan, men lovar att skriva om den senare.
Igår var vi iaf på teater med klassen, tyvärr så var den för barn i skol/dagisåldern och den var inte alls rolig. Nivån på allting var för låg för att vi i gymnasiet skulle tycka att det skulle vara roligt eller intresant. Däremot fick vi träffa Helge Skog och det är ju ganska kul. Malin, TURE SVENTON!

Sen drog jag, Emelie och Cillen på Extra Extra. Det som jag och Cilla var på förre veckan med. Och nu så spelade dom också in avslutnings programmet för Erik och Mackan - Hela och rena. Jag älskar ju dom också så jag var hel nöjd med min dag sen.

Och nu på morgonen så har jag skrivit klart min svenska uppsats. Är riktigt nöjd och känner att jag kan lämna in ett bra arbete. Och senare idag ska vi se på Shakespeares Hamlet på engelska. Sen ska jag nog låna några nya böcker på bilioteket. Har inga kvar här hemma som jag vill läsa.

extra extra

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag ska fixa ihop mig med Järvheden.
Jag blev med bjuden av Cillen till att sitta som publik på Extra Extra med henne och Johanna. Mycket trevligt, dock var Cillen maxat stressad och vi kom precis så vi fick jätte bra platser. Så på lördag kan ni kolla efter en liten tjej med knall grön tröja och där har ni mig.
Felix Härngren var också där, han är sååå spontant rolig. Han och Järvheden fick mig nästa att kissa på mig av skratt, men bara nästan. Efter programmet så skrev vi upp oss på en lista, så nästa vecka ska vi sitta dä igen. Då kom jag på det smarta förslaget att vi skulle trycka upp tröjor där det stod: VI VAR HÄR FÖRRA VECKAN MED. Kul va?

Sen drog vi hem till Väsby för att sen dra till Donken, på bussen träffade vi Elli och en kompis till henne, så käkade vi och hade det mys. Nu sitter jag hemma och är helt slut. Men är ganska lycklig, har fått en helt timmes skratt och nu kommer jag vara en myckeet gladare människa, vara med på 2 program (dom spelade in något annat grej medans vi satt och vänta) och så säger man ju att ett skratt förlänger livet. Jag kommer leva mkt länge. :D

RSS 2.0