Holland

Så jag åkte in till staden lite tidigare för att utifall tågen skulle vara försenade skulle ag hinna med den iaf. Och vilken tur, för där går jag runt på treminalen och hittar ingen bull till Holland. Då ringer Mikaela och vi guidar mig lite granna och tillslut hittar jag min buss till Trance Energy.

När jag väl sitter på bussen så är jag ganska nöjd, fast då börjar mitt humör svänga som den värsta av mensbarnen. Först supertaggad, sen trött, sen taggad igen.. ja så höll det på ett väldigt bra tag, sov dock lite där emellan åt. Och sen mitt i allt så blev jag ledsen för min mp3 bestämde sig för att ha alla ledsena låtar på ett och samma ställe. Sen att folket back i bussen väcker en med att bröla, jag tror allt att det var deras parningsrop på oss tjejer.

Sen 4 och halv timme senare hoppar Mikaela på och då taggar vi till så otroligt. Vi var dock lite oroliga för om färjorna skulle gå, då det var otroligt blåsigt i södra Svergie. Men när vi väl kom till färjan så gick det bra, dom gjorde om så vi fick ligga ner i bussen. VI kom på att om vi skulle behöva operera mig så fanns lamporna och ja, sen började vår torra humör komma upp till ytan då vi började bli trötta.



Senare på lördags morgonen så stannar vi i tyskland och då säger busschaffören att här kan vi köpa frulle och att det finns Donken! Jag och Mikaela rusar ur bussen och börjar leta, emn då har han ljugit för oss, så det blir ingen mat för oss, det var så skabbig mat på resturangen så vi bestämde oss för att gå till macken som fanns där och inhandla vår frukost. Det blev en burk Pringels (sourcreme and onion för dom som ville veta) och en dubbel snickers och en cola. Sen satt vi ute och det var riktigt vart så vi och några grabbar satt i solen och bara njöt. Då var man nöjd. Sen åkte bussen vidare mot Utrecht - Holland.

Vi kom väl fram vid 3 tiden och vi hade bestämt att vi skulle träffa några kompisar som hade ett hotellrum som låg 5-10 minuter från där vi stannade med bussen. Innan vi gick blev det dags för grupp foto, vår buss (stockholms bussen) och Oslobussen. Sen gav vi oss av för att leta reda på hotellet, vi bad till och med Andreas (min bror och han har gjort musik tillsammans) att peka ut vart det låg. Men tror ni inte att vi går vilse iaf. Jo, vi börjar följa stömmen av människor och hamnar på helt fel ställe.

Men vi hittar rätt sen och är glada och nöjda, om inte jätte hungriga. Vi hade faktist inte ätit något riktigt på mer än 24 timmar. Så går vi upp och lämnar grejerna på Alexs, Brännans och Emmas hotellrum. Sen går vi ut på stan och kollar runt lite och sen går vi och käkar på en jätte god grekisresurang. Jag och Rex åt sovlaki och giros och det var super gott.

Sen drog vi till hotellet igen och började göra oss i ordning och började föra lite. Ja, jag och Mickan gjorde inte det, vi var nöjd med oss som vi var, jag tog bara en öl.




Sen drog vi till Poema, där förfesten för dom som åkte bussarna eller alla från Tranceclubber.com, det var mysigt. Men dock inget drag så vi tog 2 cider dansade lite och hälsade på lite folk, "minglade" (haha!) och sen tyckte vi att vi hade hört/sett lagom så vi drog till hotellrummet igen.




Nu var det dags att ge sig av till Trance Energy och vi bestämde oss för att lämna kvar allt förutom pengar och pass. Och sa att om vi skulle komma bort från varandra så skulle vi mötas vid stationen vid 7 då festen slutade och en timme senare skulle vår buss ge sig av igen.
Vi kom dit och när väl Ferry Corsten började spela, det var som, jag kan inte riktigt beskriva det. Fick gåshud och började gråta.

Vi dansade i 8 timmar i sträck och det vart helt underbart. Folk hade filmat oss när vi dansade med sina mobiler, och ja, det verkade ganska konstigt. Men var ganska glada över uppmärksamheten.
Vid 5 tappar vi bort gänget vi var med och bestämmer oss för att gå och vila fötterna. Käkade lite fruksallad, ja, dom resterande 2 timmarna slappade vi då var var nära på att däcka, så trötta var vi. Och så letade vi efter dom vi hade kommit dit med men utan lycka.

Nu var klockan äntligen 7 och vi går ut, men vi går ut ur helt fel utgång och plötsligt är vi vilse. Vi står i en korsning och det stannar en bil och 4 grabbar börjar skrika, vissla och ja, dom trodde i var horer. Jag lackade ganska grovt och dom körde iväg.

Vi hittade tillbacks stationen och står där. Nu märker man ganska väl kulturskillanden, alla holländare (männen) tror att vi är horer och visslar, engelskmännen komenterar våra coola kläder och svenskarna (citat: "Åh, dom fryser nog.") är omtänksamma och tror inget snusk om oss.
Snart så kommer någon grabb fram till mig och undrar om vi inte ska bort en stund, jag säger nej och blir arg, då frågar han om inte Mikaela vill det, men vi lyckas skrämma bort honom också.

Nu har vi stått här ett väldigt bra tag och fryser som en frusen torskfile. Och nu frågar vi hur mycker klockan är, jo 07.45! Vi kutar till bussen och förklara läget för dom och vi får ultimatumet: Stanna här och åka hem, eller stanna i Holland och fixa hem er själva. Vi säger att vi kommer straxs tilbacks och springer till hotellet. Och i
lobbyn sitter Emma, hon har suttit där och väntat på oss. Vi springer upp och hämtar våra saker och gissa vad vi ser när vi öppnar dörren till hotellrummet! Jo, grabbarna ligger och sover, nu vill jag lova att vi var inte var glada (blir så jävla arg jag bara tänker på det).  Vi kommer till bussen iaf 07.57 och hinner lägga oss på bussen, men folketpå bussen värgade sig att maka på sig så vi knappt fick någon plats, så vi fick ligga med knäna i magen som en köttbulle. Vi ligger brevid riktigt trevliga människor, Mika och Kisse från Jönköping, inga vi pratat med innan. Och får prata av oss och lägger oss i våra svettiga festkläder och sminket medans alla ligger i sina sköna mjukisbrallor.

När vi vaknar sen så är vi på bättre humör och skratta nu åt det mesta förutom sveket från Alex och Brännan. Och nu bygger dom om bussen så vi får sittplatser igen. Och nu sitter vi brevid Mika och hans kompis Jonny, och deras kompis Tommy tror jag han hette. Mycket trevliga grabbar, vi blev snabbt kompisar och vi umgås tills Mikaela och grabbarna lämnar i Jönköping och jag fortsätter till Stockholm. Här somnar jag och sover tills vi är framme vid Centralen.

Hoppar på nattbussen 10 över 4 och är hemma 5.00. Och somnade snabbt väl hemma. Så detta mina vänner är min resa till Holland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0